Dakbedekking en bijbehorende werkzaamheden in Geleen

Stuur een bericht
Tekstscheiding

Bij Dakservice Limburg vindt u diverse verschillende opties voor dakbedekking. Ieder materiaal heeft weer andere voordelen. Weet u nog niet welke dakbedekking u gaat kiezen? Wij adviseren u graag over het dak dat het beste bij uw huis en bij uw wensen past.

EPDM daken

Dakbedekking gemaakt van EPDM (Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer) is een duurzame keuze voor een plat dak. Niet alleen is het 100% ecologisch verantwoord; het wordt zonder open vuur aangebracht, is recyclebaar en heeft een zeer lange levensduur. Daarnaast kan het gelegd worden als basis voor een groendak. EPDM is uitstekend bestand tegen weersinvloeden, zoals uv-straling, ozon en grote temperatuurschommelingen. Daarnaast is het materiaal zeer flexibel. Daarom is EPDM in elk klimaat een ideale, duurzame keuze voor zowel dakbedekking als gevelbekleding. 

Bewezen de beste

In Europa, Amerika en in het Midden-Oosten wordt EPDM dakbedekking al meer dan 40 jaar gebruikt. Het Duitse Kunststofcentrum SKZ heeft verklaard dat de werkstof EPDM een levensduur van meer dan 50 jaar heeft. Dit biedt garantie voor een duurzame en waterdichte vlak dakafdichting. Uit onafhankelijke onderzoeken door instituten, zoals het NIBE en BOOM, blijkt dat een EPDM dakbedekking voor platte daken de meest gunstige  milieubelastingsfactor heeft. EPDM wordt zonder open vuur aangebracht, is recyclebaar en heeft een zeer lange levensduur. Daarbij is het ideaal als basis voor het realiseren van groendaken. 

De voordelen van EPDM op een rijtje:

EPDM:

  • Heeft een levensduur van zeker 50 jaar (SKZ).

  • Is veilig te verwerken zonder open vuur (NEN 6050).

  • Is vliegvuurbestendig (NEN 6063 :2008).

  • Heeft een zeer gunstige milieubelastingsfactor.

  • Is 100% ecologisch verantwoord (loogt niet uit).

  • Is blijvend elastisch.

  • Heeft een snelle verwerking door geprefabriceerde membranen.

  • Is licht in gewicht: ongeveer 1,23 kg/m²/mm.

  • Is bitumen-, worteldoorgroei- en rotbestendig.

Zelf aan de slag?

Wilt u uw dak graag zelf voorzien van EPDM? Dat kan ook. Dakservice Limburg verkoopt EPDM dakbedekking aan particulieren en geeft daarbij plaatsingsadvies.
Neem contact op voor vrijblijvend advies

Bitumineuze daken

Veel daken zijn bedekt met een bitumineuze dakbedekking. Bitumen is een teerachtige stof dat met een brander of föhn, of direct vloeibaar uit een bitumenketel wordt aangebracht. De levensverwachting is zo’n 10 – 30 jaar. Het voordeel van bitumen is dat het uitermate waterkerend en uv-bestendig is. Daarnaast is het gemakkelijk te verwerken, te overlagen én het is recyclebaar.

Groendaken

Op een groendak groeit begroeiing op een basis van bijvoorbeeld EPDM. Kiezen voor een groendak kent vele voordelen: het is sterk warmte- en geluidisolerend, het heeft een luchtzuiverende werking, regenwater wordt vertraagd afgevoerd en de biodiversiteit wordt vergroot. 


Daarnaast ziet het er natuurlijk ook gewoon mooi uit.

Shingles en leien

Dakshingles zijn zeer licht. Dit betekent dat de constructie waarop de shingles geplaatst worden, lichter en daarmee dus vaak goedkoper kan zijn. 


Bij Dakservice Limburg zijn shingles verkrijgbaar in drie vormen: rechthoekig, gotiek en beverstaart. U kunt kiezen uit zes kleuren en koper en uit twee verschillende diktes (3,5 mm of 6 mm).

Dakramen

Door een dakraam te plaatsen, verandert u een donkere (rommel)zolder in een licht slaapvertrek. 


Er is een ruime keuze in dakramen; voorbeelden vindt u hier.

Dakgoot, regenpijp en boeiboordbekleding

Dakgoten zijn in allerlei vormen verkrijgbaar in zink of koper. Dakservice Limburg uit Geleen verfraait uw woning met een houten omlijsting of dakgoot en plaatst een regenpijp of schoorsteenkap. 


Daarnaast bieden we u een ruime keuze aan plastisol boeiboorden en boeiboordbekleding, zoals ‘trespa volkern’ of ‘print meg’ in vijftien verschillende kleuren.